Arrangementer / Arrangementskalender 2019

Arrangementskalender 2019

Torsdag d. 5. september 2019
14:00 - 16:00
Aulaen på Vallikilde-Hørve Skole
En af de opgaver Dragsholm Lokalhistoriske Forening har påtaget sig, er at hjælpe Odsherred Lokalarkiv, med at gennemgå og registrere billeder, som vi har modtaget fra det tidligere Dragsholm Posten. Janni Mejslov har igennem de mange år, hun var ansat på avisen, taget rigtig mange billeder, og vi skulle meget gerne have sat navne på de personer, der er på billederne.
Vi har derfor spurgt Hørve Pensionistforening, om vi måtte komme på besøg ved et af deres medlemsarrangementer, da vi tror denne personkreds, vil kunne genkende personerne på mange af disse billeder.
Derudover vil der blive vist i lille film fra På hat med Hørve fra 1987.
Vel mødt til en eftermiddag med et tilbageblik i det, vi må kalde den nyere historie.

Mandag d. 16. september 2019
19:00 - 21:30
Aksen - Biblioteket i Asnæs.
I dette intense foredrag vil du komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede værker. Hvordan skaber Kasper sine hyper-realistiske værker fra det hvide lærred til det færdige værk? Hvorfor bliver hans værker altid skabt i et intensivt tegnemarathon, som da han eksempelvis tegnede 5.000 timer på kun 13 måneder på hans H.C. Andersen eventyrbog? Hvorfor finder hans kæreste, familie og venner sig i, når han forsvinder ind i endnu en intensiv tegneproces?

Kasper Købkes værker indeholder mere end blot et motiv, da hans tegnekundskaber blot er hans middel til at formidle eksempelvis historiske begivenheder. Så forud for hans intense tegneproces ligger ofte et stor researcharbejde, for at indsamle, udvælge og fravælge hvad der i sidste ende tegnes på lærredet.

Kasper vil tage dig med ind i dette researcharbejde og skabelsen af hans værker, bl.a. gennem hans historiske værker til Borren i Højby, hvor han gennem 6 værker formidler Højby og Odsherreds historie fra før vikingetiden og frem til i dag.
Derudover vil Kasper tage dig med helt ind i tegneværkstedet, da han skabte hans H.C. Andersen-bog, der indeholder meget mere end blot H.C. Andersen-tegninger.
Kasper har nemlig inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger. Henover de 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder skabte Kasper en eventyrbog, der henvender sig både til børn, voksne og eksperter. Købke er gennem hele bogen tro mod H.C. Andersens fantastiske eventyr - så uanset alder vil du altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.
For arbejdet med H.C. Andersen-tegningerne modtag Kasper H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016.

Kasper har filmet hver en tegnetime henover de 13 måneder, så på en og samme tid vil du få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Kasper blyant, samtidig med, at du på tætteste hold vil opleve det fysiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Kasper gennemgik. Det til trods påstår Kasper den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100 % mentalt til stede i sine H.C. Andersen-tegninger - men kan det nu helt passe?

------------------------------------------------
Om Kasper Købkes foredrag:
”... Kasper imponerede på mange måder. Selvfølgelig med de meget detaljerede tegninger ... Men han er også i besiddelse af en ualmindelig stærk viljekraft og selvdisciplin ... En berigende aften, som gav stof til eftertanke ...”
Jette Pekilidi- Bramsnæs Aftenskole (Dansk Oplysnings Forbund)

“...Kasper Købke er en super levende og nærværende foredragsholder, som med både humor og engagement drager tilhørerne ind i sit fascinerende univers. Man går glad hjem, fordi man en stund fik lov at være gæst i en eventyrlig verden...”
Sten Hartung, Sognepræst - Lumsås kirke

Foto by Adam Sund.

Torsdag d. 3. oktober 2019
19:00 - 21:00
Odsherreds Teater, Nykøbing Sjælland
Teaterleder Simon Vagn Jensen fortæller om teatret og om ombygningen.

Onsdag d. 13. november 2019
19:00 - 21:00
Aksen - Biblioteket i Asnæs.
Nærmere info kommer
Dragsholm Lokalhistoriske Forening