Arrangementer / "En aften med ord og toner af Bent Kjærsgaard".

"En aften med ord og toner af Bent Kjærsgaard".


Jens Hjorth Hansen, Gert Fabrin, Henry Kjærsgaard og Peter Kjærsgaard.
 

Udsnit af de 90 fremmødte.
 

Henry og Peter Kjærsgaard sang og spillede.
 
En aften ”Med ord og toner af Bent Kjærsgaard.”

Fredag den 14. oktober afholdt Dragsholm lokalhistoriske Forening en aften til minde om Bent Kjærsgaard, som døde den 16. januar. Som formanden, Kaj Bentsen, sagde i sin velkomst: I foreningen føler vi, at vi skylder Bent en sådan aften. Bent var med til at stifte foreningen for 35 år siden og har gennem alle årene hjulpet foreningen med så meget, bl.a. ved at skrive i vores blad og med at udgive bladet. Aftenen kan kun gennemføres, fordi vi har hjælp af Bents Brødre, Peter og Henry Kjærsgaard, og hans gode venner, tidl. bibliotekar, Gert Fabrin og nuværende bibliotekar, Jens Hjorth Hansen. Tak til dem, fordi de har tilrettelagt og vil gennemføre aftenen.
 
Henry startede med at sige, at han og Peter var glade for, at foreningen afholdt aftenen, og det samme ville Bent have været. Derefter var 1. punkt på programmet en fællessang, ”Dragsholms pris”, skrevet af Bent Kjærsgaard. Henry havde udarbejdet et hæfte med fællessange, alle skrevet af Bent, hæftet blev uddelt ved indgangen.

Programmet bestod udover de nævnte fællessange også af erindringer om Bent fortalt af Gert, Jens, Henry og Peter, en ny sang skrevet af Henry og udført af Peter og Henry om ”En vandringsmand”, andre viser sunget og spillet af Henry og Peter, oplæsning af et par af Bents historier af Jens, samt klip fra en DVD med Bent og Peter med mange af Bents viser og historier, f.eks. ”De franske kapsko”, som mange af os har hørt Bent fortælle. DVD'en ”Ska' vi ha' en dag med musik i...!” blev optaget ved en musikalsk sammenkomst i Vig forsamlingshus den 10. november 2012.

Aftenen sluttede med, at forsamlingen sang salmen ”De udbredte hænder”, skrevet af Bent til en stiftssalmekonkurrence om nye salmer, hvor den fik en fin placering.

Det blev en minderig, både vemodig og munter aften, med dejlige ord og toner af Bent Kjærsgaard for de ca. 90 tilhørere, lige så mange, som der kom i 2011 for at høre Bent fortælle i foreningen om ”Min vej gennem Verden”.

Tekst og foto: Bente Mohrbutter.


 
 
Dragsholm Lokalhistoriske Forening