Arrangementer / Rosenhaven ved Kongsøre

Rosenhaven ved Kongsøre

 
 
Den 7. juli var Dragsholm lokalhistoriske Forening på besøg i Rosenhaven ved Kongsøre hos Birthe og Vagn Mortensen.
Der var 45 personer mødt frem for at se deres dejlige have. Desværre.regnede det, da vi kom, men det blev klaret ved, at vi startede med at drikke kaffe, dels under et halvtag og dels i en havepavillon.
Imens fortalte henholdsvis Birthe og Vagn om  haven. Der var blommeplantage, da Birthe og Vagn købte stedet, så det første der skulle gøres var at fælde alle træerne. Der blev sået græs og lavet gårdsplads, og ikke så meget andet i starten. Men da de først begyndte at komme på planteskoler, fik de det, som Vagn kaldte "rosensyge". Så det endte med at de nu har 875 roser på 10.000 m2, ialt 225 forskellige sorter. De startede med fontænebeddet, derefter kom der bed efter bed, når de ser nogle haver og får nogle idéer eller selv får nogen. Det er mest Birthe der klipper de formklippede buske og roserne, mens Vagn leder efter ukrudt og slår græs.
Efter kaffen var det tid at se nærmere på den store, smukke have, og imidlertid var det næsten også holdt op med at regne, så man rigtig kunne nyde alle roserne og stedet i det hele taget.

Bente.
Dragsholm Lokalhistoriske Forening