Arrangementer / Geopark Festival 2015

Geopark Festival 2015

Under Geopark Festivalen den 5.-8. august deltog Dragsholm lokalhistoriske Forening – med hele bestyrelsen på skift - med en stand på Skamlebæk Radiostation. Et dejligt sted i et fantastisk område. Det startede kl. 10 med den første tale af Marianne Poulsen, som fortalte om planerne om at oprette et kultursted ved navn SkaRa – en betegnelse som Nationalmuseet havde brugt om Skamlebæk Radiostation.

Derefter talte Leder af Geopark Festivalen, Michael Kristiansen: hans tilknytning til Odsherred er Dragsholm Slot, hvor han er formand. ”Geoparken er mange ting, men skal indeholde geologien, kunst, kultur og råvarer, det er de 4 ting der prioriteres. Nu har man fået Unesco stemplet, og nu skal vi videre, vi skal have bygget et besøgscenter, et sted der samler alle faciliteterne, det bliver en af hovedopgaverne. Der skal gøres mere ved historien, f.eks. Trundholm Mose.” Til slut lovede Michael Kristiansen, at man ville komme til at høre meget mere fra Geoparkens bestyrelse og ham selv i de kommende år.

Dragsholm lokalhistoriske Forening havde medbragt mange plancher med billeder og vore forskellige bøger, blade og kort. Der var mange besøgende – især den første dag - og et rigtig godt salg i løbet af de 4 dage. Det skyldtes især den nye bog af Preben Jensen om Skamlebæk Radiostation, som foreningen udgav d. 31. juli. Bogen fortæller spændende og interessant om Radiostationen, som mange ønskede at vide mere om.

Det var der også rig lejlighed til, idet Preben Jensen 6 gange under festivalen fortalte om Radiostationen og viste rundt. Det var hver gang et tilløbsstykke, i alt 160 mennesker deltog i dette.

Tekst og foto: Bente.
Dragsholm Lokalhistoriske Forening