Arrangementer / Per Røntved.

Per Røntved.

 
Foredrag med Per Røntved om hans fodboldliv og tiden derefter.

Ca. 75 mennesker fandt den 26. maj vej til Aksen for at høre foredraget med Per Røntved. Det er jo altid spændende, hvor mange mennesker der kommer til vore arrangementer, som vi prøver på at gøre så forskelligartede som muligt, og da Per Røntved har boet så mange år i Fårevejle, ville vi jo også gerne høre hans livshistorie. Det var der som nævnt rigtig mange andre, der også gerne ville, og det blev da også en rigtig god aften.

Per fortalte, at han er født på Frederiksberg. I 1956 kom han ind i Brønshøj Boldklub, han har altid haft evnerne med en bold. I starten var han for ung til at komme på hold, men trænede løs i Brønshøj, som havde en meget stærk ungdomsafdeling, men så kom han op på første lilleputhold, hvor Per spillede venstre wing, og de vandt turneringen. Sådan startede det.

Per fortalte om hele sin fodboldkarriere som professionel i Tyskland og USA og på landsholdet, og man havde indtryk af, at han kan huske alle spark i alle sine kampe. Per fortalte mange morsomme anekdoter, så der var en rigtig god stemning i salen. Det vil blive for meget her at komme ind på hele Pers karriere.

Efter pausen fortalte Per om omstændighederne om den hjerneblødning, han fik i 1984, og om den hårde genoptræning han var igennem. Det var hårdt, men effektivt, for Per Røntved klarer sig heldigvis godt i dag på trods af en handicappet venstre side. Han har også siden trænet hold i flere klubber bl.a. Fårevejle, Grevinge, Tølløse og et par andre.

Det var et meget veloplagt og livsbekræftende foredrag med Per Røntved, som også huskede alle på at beholde det gode humør, det kan gøre meget. Til sidst var der flere, der fortalte om deres erindringer om Per Røntved som fodboldspiller. En nævnte, at ”der var elegante fodboldspillere – og så var der Per Røntved, han svævede over græsset”. Der blev også stillet en del spørgsmål, som Per gav sig god tid til at besvare.

Tekst og foto: Bente Mohrbutter.Dragsholm Lokalhistoriske Forening